Nyt design på siden TEORI

Del indlæg

Nyt design på siden TEORI

FADB’s teoriside er nu blevet integreret direkte på hjemmesiden. Setup er anderledes end det tidligere har været, således ligger teoribogen nu som en pdf-fil, der kan downloades og evt. printes, hvilket har været et ønske fra mange aspiranter og buejagttegnslærere. Pdf’en indeholder en aktiv indholdsfortegnelse, så man kan klikke på det afsnit man gerne vil læse.

Teorisiderne kan desværre ikke læses direkte på hjemmesiden i et rigtigt e-bogsformat; det vil kræve et større ressourceforbrug at implementere, og det er fravalgt for nuværende, fordi FADB i øjeblikket er i dialog med miljøstyrelsen om, at miljøstyrelsen evt. skal overtage rettigheder og ansvar for undervisningsmaterialet.

Hvordan det falder ud, er endnu uvist, men det er vigtigt for FADB, at materialet stadig skal være gratis tilgængeligt på nettet for buejagttegnsaspiranter.

Der er stadig en ”teoriprøve”, der kan tages lige så mange gange man har lyst. Der bliver stillet 20 spørgsmål tilfældigt valgt ud blandt de 149 der ligger i databasen. Prøven er nu med en ny funktion, hvor resultatet kan deles på Facebook.

Kommentarer eller spørgsmål til materialet rettes til redaktion@fadb.dk

Baggrund:

Hidtil har FADB alene stået for både uddannelsen af buejagttegnslærere og det obligatoriske buejagttegnskursus. Samtidig har FADB forfattet og udgivet undervisningsmaterialet, alt sammen for FADB’s egne midler. Teoribogen har været stillet gratis til rådighed af FADB, og klubberne har modtaget kursusgebyr fra kursisterne til dækning af deres udgifter ved afholdelse af buejagttegnskursus.

Miljøstyrelsen har besluttet at liberalisere området for buejagttegn, så alle fremover kan byde ind med at uddanne buejagttegnslærere og afholde buejagttegnskursus, og i den forbindelse er der et naturligt ønske om, at teoribogen skal være ens for alle.

Miljøstyrelsen ønsker derfor at overtage rettigheder og ansvar for teoribogen, bistået af et udvalg med repræsentanter fra FADB og DJ.

Miljøstyrelsen:

Sekretariatsbetjener udvalget og bidrager redaktionelt til udarbejdelse af undervisningsmateriale og publicerer det på Miljøstyrelsens hjemmeside, evt. i et format der tillader fysisk udskrift.

Naturstyrelsen:

Bidrager med faglig ekspertise vedrørende buejagt.

Foreningen af Danske Buejagere (FADB): 

Bidrager med faglig viden om buejagt samt tekstbidrag til undervisningsmaterialet

Danmarks Jægerforbund (DJ): 

Bidrager med faglig viden om buejagt

Arbejdet finansieres via jagttegnsmidlerne.