Årets buejægerfest blev afholdt i weekenden 12. – 14. april

Del indlæg

Endnu en gang dannede spejderhytten Ryekol ved Gammel Ry rammerne for årets buejægerfest, der blev skudt i gang fredag eftermiddag. Der var allerede godt gang i buerne før aftensmaden hvor hyggen hurtigt indfandt sig med flere røverhistorier efterhånden, som aftenen skred frem.

Efter en lækker morgenbuffet og flaghejsning lørdag var der parole ved formanden, og dagens 3D konkurrence kunne begynde i flot vejr på en 30 måls bane anlagt dagen i forvejen i det smukke kuperede landskab omkring hytten. Banen var lagt med en ikke alt for høj sværhedsgrad, hvilket hurtigt kunne ses på scorekortene, hvor kun 2 point adskilte dagens 3 bedste skytter. Dagens bedste skytte og modtager af vandrepokalen Bronzesvinet blev Thomas Jensen med 146 point. Hvilken bedre måde at fejre sin 30 års fødselsdag? Tillykke til Thomas både med dagen og pokalen.

Efter den traditionelle skydning var der frokost og derefter ”fri leg”. Både Birger Olsen og Jørgen Tingkær havde budt ind med hver deres konkurrence.

Birger havde opstillet 5 anatomiskiver: FADB-bukken, vildsvin, rådyr, dådyr og krondyr. Konkurrence var en 1-pil skydning, og gik ud på, at man skulle ramme hjertet. 1 misser så var man ude. Det viste sig at være en svær opgave. Allerede første mål, FADB-bukken der var placeret i en skrå vinkel, sorterede rigtigt mange fra, og man måtte ud i hele 3 runder for at finde vindere til de 3 gavekort på 500 kr. Vinderne blev Thomas Jensen, Bo Nielsen og Kristian Larsen.

Bagefter tog Jørgen over; en terning blev hængt op i et træ, og rytterbuerne blev fundet frem. Nu gjaldt det om at få 3 pile i terningen på 30 sekunder, mens den svingede frem og tilbage fra grenen. Det var der sjovt nok ikke nogen der kunne præstere, så reglerne blev hurtigt ændret til 2 pile, hvilket Thomas Jensen, Jonas Bie og Knud Viborg lykkedes med, og kunne tage hjem med hver 2 flasker god rødvin.

Herefter stod den på generalforsamling og efterfølgende middag med god buejægerstemning, snak om dagens konkurrencer, hygge og bål.

Årets buejægerfest blev afholdt i weekenden 12. – 14. april FADB 435148240 7054664407994840 7833282994158583378 n
Langbueskytterne forstår at hygge sig

Søndag startede ligesom lørdag med morgenmad, flag og parole og så endnu en omgang på 3D banen. Igen var det tæt i toppen, og der måtte omskydning til for at finde vinderen i compoundklassen, hvor både Jonas Bie og Thomas Jensen samlet over de 2 dage havde opnået 290 point. Thomas kunne trække sig sejrrigt ud af omskydningen, og fik således  messingfadet med hjem og Jonas fik overrakt hvalrostanden. Traditionen tro, fristes man til at sige, vandt Peter Juulsgaard klassen for traditionelle buer med 204 point, og kunne endnu engang tage kastestangen fra kronhjort med hjem. Tillykke til de 3 vindere.

Årets buejægerfest blev afholdt i weekenden 12. – 14. april FADB 20240414 121751
De 3 vindere. Fra venstre Peter Juulsgaard vinder af traditionel klasse, Thomas Jensen vinder af compound klasse og Jonas Bie med en ligeså flot 2. plads i compound klasse.

Men det var ikke slut med præmierne endnu. Under den afsluttende frokost blev der blandt alle skydekort trukket lod om kaninjagt på Endelave den første weekend i november. Her blev vinderne Rikke Nielsen, Flemming Drejer, Morten Skotte, Kristian Larsen, Jonas Bie og Morten Kargo. De kan nu se frem til endnu en fornøjelig weekend til november; forhåbentligt med godt vejr, så kaninerne kommer op ad hullerne.